Vårens stora föreläsningsdag, Naturvetenskap+

Nu på torsdag, 3 april, är det åter dags för en heldag med intressanta föreläsningar av svenska toppakademiker inom vitt skilda områden. Föreläsningarna är en del av kursen Naturvetenskap+ som just nu ges för första gången för elever i år 3 på Naturvetenskapsprogrammet här på Falkenbergs gymnasieskola.

I höstas invigde vi kursen med en liknande evenemang i en fullsatt Blackbox i Falkhallen. Det blev en fantastisk dag för alla inblandade. Denna gång håller vi till i Blå salen i Folkets hus, och ser fram emot en ny fullträff.

Programmet i korthet:

08.30 Samling för elever, lärare och andra intresserade

08.45 Introduktion (vi lärare berättar kort om kursen och om dagens föreläsare)

09.00 Christian Munthe:, professor i praktisk filosofi, Göteborgs universitet:  "Etik och teknik"

09.45 Fika (frukt serveras utanför föreläsningshallen)

10.15 Martin Cederwall, professor i fundamental fysik, Chalmers: "Modeller och verklighet"

11.00 Per Johansson, fil. dr. i humanekologi, Infontology: "Natursyner"

12.00 Lunch

13.30 Seminarium (Endast för kursens deltagare och de elever som kommer att gå kursen nästa år, totalt c:a 40 elever från Naturvetenskapsprogrammets år 2 och 3.)


Blå salen rymmer c:a 200 personer. Evenemanget riktar sig först och främst till elever på Naturvetenskaps-, Teknik- och Samhällsvetenskapsprogrammet, men även till intresserade elever och lärare på andra program, i mån av plats och möjlighet. Välkomna är så klart också ledning, förvaltning, nämnd och övrig personal.

Evenemanget filmas, och vi hoppas på viss mediabevakning.


Vänligen,

/Björn Bengtsson & Klas Broo